8 Aralık 2012 Cumartesi

Ekran ile Dijital Stetoskop PC üzerinde EKG grafikleri




ÖZET - Stetoskopları doktorlar hastanın kalp hızı dinlemek için yararlı değil sadece. Onun faydası sınırlı yani Stetoskop standart herhangi bir ses amplifikasyonu sağlamaz. Bazı durumlarda, karlı değildir. Örneğin, çok zayıf bir sinyal için, standart stetoskop kullanmak için zaman, kalp atış hızı tespit edilemez olacaktır. Bu durumda titreşimlerin çok küçük algılayabilir stetoskop alır. Bu ihtiyaçları karşılamak için, bir dijital steteskop kullanabilirsiniz. "PC üzerinde ECG grafiği ile Dijital Görüntü Stetoskop", girdi titreşim insan duyu ile tespit edilebilir bir şekilde çok küçük olsa da ve işlem olup tespit etmek için de kullanılabilir. Işlem, bir amplifikatör devresi sisteminde yapılmıştır. Bu devre, standart bir stetoskop ses güçlendirme sağlamak için birkaç Op-Amp ünitesi kullanır.

ÖZET - Stetoskop bir hastanın kalp atışı duymak için bir doktor sadece yararlı değil. Standart bir dtethoscope çok muhtemel bir ses amplifikatör sağlayarak değil, en yararlı sınırlıdır. Bir örnek olarak, çok zayıf bir sinyal için, bir standart stetoskopun sonra sinyal tespit edilemeyen, duymak için kullanılacaktır. Bu durumda çok küçük bir titreşim algılama üzerine yetenekli bir stetoskop wichh gereklidir. Ihtiyacını karşılamak için bir dijital steteskop seçim agood edilir. "PC üzerinde EKG Grafik Ekran ile Dijital Stetoskop" hatta çok küçük titreşim tespit etmek için kullanılan ve çıplak insan kulağı tarafından tespit edilebilir böylece işlenebilir. Bu işlem bir amplifikatör devre sistemi yapılır. Bu devre, standart bir stetoskop bir ses yükseltici vermek için Op-Amp çeşitli birimleri kullanıyor.

    I. GİRİŞ

  1. Arkaplan Sorunlar
Bugünün tıp dünyası ile ilişkili elektronik teknolojisinin gelişimi hızla artmaktadır. Ev elektroniği teknolojisi tabanlı hastanelerde kullanılan birçok tıbbi cihazlar.
Kalp, insan vücudunun en hayati olarak kategorize edilebilir. Kalp olmadan, o senin metabolizma durma noktasında olacaktır. Kalp metabolize için vücut tarafından gerekli besin, oksijen ve diğer maddelerin bir taşıyıcı olarak hizmet vücut parçası boyunca kan pompalayan bir organ olmasıdır.
Çoğu insan sadece olsun ya da olmasın vücudun sağlıklı kontrol etmek için isteksiz çünkü Kalp hastalığı genellikle çok geç insanlar tarafından gerçekleştirilir. Bir sağlık profesyonel DRG. James Johnson, MPH kalp hastalığı belirtileri arasında sık sık az dikkat nezle gibidir tipik kalp krizi belirtileri olmadığı belirtiliyor.
Yukarıdaki zorlukları aşmak için, kalp atışı ve sergi algılamak veya grafik kalp atışı doktor veya tıp uzmanı görüntülemek için bir işlevi vardır hekime veya tıbbi uzman tarafından kullanımı kolay bir araç ihtiyacı hissettim Penulios, bunun için bilim adamları için mümkün olacaktır kalp atışı görüntülenir sorgulanması.
Stetoskop olduğu yaygın bir görüştür ve en sık özellikle doktorlar pratisyen hekimler tarafından kullanılır. Bir hastanın kalp atışı duymak için bir araç stetoskop olarak hizmet vermektedir. Kalp atışı sesi, ardından da bir doktor, bir hastanın vücudunun bir devlet teşhis sağlayabilir. Ancak, kalp anormalliklerinin varlığı veya yokluğu tespit etmek (kalp hastalığı) sadece hastanın kalp dinleyerek tam bilinmemektedir.
Bu tezde, yazarın açıkça çıplak kulak tarafından duyulabilir bir ses, ve sonra tıp uzmanları tarafından açıkça duyulabilir kalp atışı sesi işlemek yok kalp atım tespit edebilen bir dijital steteskop araçtır. Buna ek olarak, grafik görüntüleme yeteneğine dijital steteskop elektrokardiyogram (EKG). Böylece tıp uzmanları grafik atışı bir analiz yapmak mümkün olacak. "PC üzerinde EKG Grafik Ekran ile Dijital Stetoskop" başlıklı bu final projesi.

    1. Hedef
Genel Amaçlı
  • Bu son görev yapma genel amacı Elektronik Mühendisliği Programı Devlet Politeknik Bnadung diploması Diploması kazanmak için şartlardan biri yerine getirmektir.
Özel Hedefler
  • Tasarımı ve bir PC üzerinde EKG grafikleri ile meralisasikan dijital steteskop sistemi.
  • Fark donanım ( donanım ) ve yazılım ( yazılım ) dijital steteskop sistemi.

    1. Problem Formülasyonu
Dijital stetoskop sisteminin tasarımı ve hayata geçirilmesi karşılaşılan sorun, aşağıdaki gibidir:
  • Nasıl insanlar (20 Hz altında bir frekans ile) tarafından açıkça duyulmaz sesler (atım) algılayabilen bir sistem oluşturmak.
  • Gürültü sensörü aracılığıyla elemek nasıl.
  • Nasıl ayarlarım hacmi üretilen ses.
  • Programlamak için nasıl yazılım standart tıp dünyasında uygun bir EKG grafiği elde etmek için PC.
  • Tıp dünyasında mevcut yöntemlere uygun olarak analiz edilmesi için olasılık grafiği çalışılıyor.

Konularında 1.4 Kısıtlamalar
Sorunlar bu son proje aşağıdaki noktaları sınırlıdır yapımında yazar kaldırın:
  • Insan duyma sınırının altında oluşturulan bir yazarın vasıtasıyla tespit edilebilir tıkırtı sesi yukarıda yaklaşık 15 Hz ve.
  • Yazarın bir araç yarattık yazar bir mikrodenetleyici sistemini kullanan olmadığından mikrofon tarafından algılanan sinyal frekans değişimi vardır çünkü, o zaman büyük olasılıkla önemli gürültü oluşturulur.
  • EKG Grafik yazarlar yapmak, mükemmellik EKG grafik gereksinimleri dikkate sonra, hala daha fazla kalp hastalarında kelaianan işaret EKG anormallikleri grafikler açısından incelendiğinde değil performans jantungsehingga kaba bir grafiktir.

Metodoloji Çözme 1.5 Sorun
  1. Edebiyat
Ses titreşimlerini işlemek için nasıl temel teori almak için kullanıcı tarafından duydum ve PC üzerinde görüntülenecek kadar küçük, yazarın yukarıda bahsedilen şeyler ile ilişkili kaynak alır.
  1. Tasarımı
Bu aşamada Yazar özelliklerine dayalı olan araçlar tasarlamak için çalışacağız ki temel teori anlayış sonra.


  1. Gerçekleşme
Bu hesaplamalar yapmak ve tasarım aşamasında geçmiş sonra sonraki adım gerçekleştirilmesi için için. Gerçekleşme lehimleme PCB bileşenleri gerçekleştirmek daha sonra başka bir dizi içine hasılatı dökerek ve yapılır.
  1. Ölçüm ve Test
İstenilen ölçüm özelliklerine tasarım uygun olup olmadığını belirlemek için.
  1. Analiz ve Değerlendirme
Ölçüm ve test aşamasında bilinen hata ki, bu analiz için gereklidir. Bu daha sonraki bir aşamada daha tatmin edici bir tasarım yapmak için bu böyledir. Değerlendirme ayrıca araçları iyi tasarlanmış ve hangi faktörlerin aracı başarısızlığı etkileyebilir bilmek gereklidir.
  1. Onarım ve İyileştirme
Gerekli özellikleri ile ölçülen bir zaman farkı varsa şartname elde edilebilir, böylece onarılır.

II. KURAMSAL
2.1 Stetoskop
Stetoskopları 2.1.1 Tarihi
Stetoskop, insan vücudu ya da denilen bir tıbbi terimdir iç seslerini dinlerken hekimlere yardımcı olmak için kullanılabilir bir tıbbi araçtır oskültasyon. Bu araç, insan iç organlarının sürtünmeye karşı sertleşme sesler üreterek çalışır.Stetoskopları sık kalp atışı ve nefes sesini dinlemek için kullanılır. Ama tiu yanında, stetoskoplar sık sık hareket akışını dinlemek için kullanılan bağırsak içinde (kolon) ve kan akışını arterler ve venler .
Stetoskop Ren adlı bir Fransız fizikçi tarafından oluşturulan bir araçtır é Th é Hyacinte La ophile ë bir huni şeklinde uçları olan ahşap tüp oluşuyor gibi "Le cylindre" adında, nnec yıl 1886. Sonra Pierre Adople Piorry tarafından 1828 yılında onarım yapmak. Yapılan iyileştirmeler ilavesi oldu pleximeter göğüs ile ilgili bölümünde.
1850 yılında başlayarak stetoskop mengguanakan iki kulak yapılmaya başlandı. Ve 1851 yılında, Arthur beri standart olarak kullandığı Binoral stetoskop oluşturmak hakkında öğrendiğiniz. Ilaç ek olarak, stetoskoplar da teşhis için yararlı olmayan makinenin mekanik ses izole etmek için kullanılır.

Stetoskopları 2.1.2 Türleri
2.1.2.a Stetoskop Akustik
Akustik stetoskop iyi gelen ses iletim genel ve iş bilinen çanı dinleyicinin kulağına, hava tüpleri yoluyla. Bölüm çanı genellikle hastanın sesini netleştirir vücut tarafına yerleştirilebilir iki bölümden oluşmaktadır. Her iki parça diyafram (plastik levha) veya olan çan (boş bardak). Diyaframı hastanın vücut üzerine yerleştirilirse, gövde, diyafram ses taşımak dinleyicinin kulağına doğru tüp aracılığıyla hareket akustik basınç dalgaları üretir olacaktır. Eğer çan hastanın vücut üzerine konur, deri gelen titreşim doğrudan dinleyicinin kulaklarına çalışan akustik basınç dalgaları üretirler. Bell düşük frekanslara sahip sesler üretmek, diyafram frekansları ile sesleri daha yüksek üretirken. Akustik steteskop Kısıtlamalar'ı bunu teşhis etmek zor olabilir bu yüzden ses seviyeleri çok düşük üretilmektedir.

2.1.2.b Elektronik Stetoskop .
Elektronik stetoskoplar ses kalitesini geliştirerek düşük ses seviyeleri aşabiliriz. Elektronik stetoskoplar elektrik sinyallerine sucul içine ses dalgaları dönüşüm gerektirir. Shingga elektrik sinyallerini optimum dinleme kalitesi yükseltilir ve işlenebilir. Ses sinyal basit yöntem yerleştirmektir mikrofon içinde göğsünden stetoskop.

2.2 Elektrokardiyogram (EKG)
Elektrokardiyogram (EKG) tarafından üretilen bir grafik olduğunu electrocardiograf . ECG kesintisiz bir hat ile bir grafik şeklinde kalbin elektrik tegamgan kaydetmek için bir araç olarak hizmet eder. EKG hastalıkların izlenmesi ve teşhisinde en önemli araç içerir kardiyovasküler.

2.2.1 EKG kullanır
ECG çok geniş bir yararı vardır. Kalp normal ya da anormal çalışması çalışıyorsa Utilities, diğerlerinin yanı sıra, tespit etmek. Akut veya yeni hasar kalp kası (kardiyak seranagan) için oluşur gösterebilir. ECG varlığı potasyum, kalsiyum, magnezyum, ve diğer elektrolit bozuklukları tespit etmek için de kullanılabilir. Kalp hastalığı için bir izleme aracı olarak iskemik tolerans testi bittiğinde. Kalbin fiziksel durumu ile ilgili bilgi sağlar, örneğin hypertrophhyventricular sol ( mitral stenoz ).

2.2.2 Normal EKG
Normal bir kalp atışı için EKG P dalgası, QRS kompleksi (düşük kalp odaları aracılığıyla elektriksel uyarıların hareketinin randevu kayıt) ve T dalgası, normal minör görünmüyorsa U dalgası oluşur.
Şekil 1. Koşullar Normal EKG grafikleri

  1. P dalgası neden elektrik akımı bir göstergesidir atriyal kasılma.
  2. QRS kompleksi sağ ve sol ventriküller ile ilgili.
  3. T dalgası ventriküllerin repolarizasyon gösterir
  4. U dalgaları, genellikle çok küçük görünmez, ve T dalga sınır izleyin
Dijital Converter 2.3 Analog (ADC)
Dijital analog ölçek değiştirici ile analog Başaran dijital veri işlenebilir, böylece bir dijital ölçek dönüştürmek için sunulmaktadır. Kullanılabilecek dijital Analog ADC0804 olduğunu.
ADC0804 ardışık yaklaşım ya da dönüşüm için bir yöntemdir . ardışık aproximation yöntemler, karmaşık bir dizi gerektirir, ancak bir hızlı bir dönüşüm süresi gerektirir. ADC0804 CMOS IC'ler aracılığıyla bir 8-bit veriyolu kontrol çıkışı mevcuttur üç devlet ADC çıkış işlemcisi bir IO portu veya hafıza olarak okunabilir böylece işlemciye bağlamak için ek bir arabirim gerektirmez.
5V - 0V ADC0804 bir gerilim giriş gerilimi aralığı ile daha az 100 ms bir dönüşüm zamanı var. ADC0804 dahili jeneratörü tek bir yonga IC entegre edilmiştir vardır.

2.4 Operasyonel Amplifikatör
İşlemsel yükselteçler (Op-Amp) matematiksel fonksiyonları gerçekleştirmek için kullanılmıştır. Çok yüksek amplifikatör DC berpenguat oluşan Op-Amp kontrol sistemi ile ilgili diğer uygulamalar Z bölgesindeki >> ve R o <<.
Op-Amp devre bir eviren kuvvetlendirici, evirmeyen kuvvetlendirici, gerilim izleyici, differnsiator kuvvetlendirici, fark kuvvetlendirici olarak uygulanabilir.


III. PERANCANAGAN VE GERÇEKLEŞMELERİ

3.1 Tasarım
PC üzerinde EKG grafik ekrana sahip dijital stetoskop tasarlamak üzere iki parça, donanım (tasarım ayrılmıştır donanım ) ve yazılım tasarımı ( yazılım) .



3.1.1 amacı Perancanagan
Bu perancanagn amacı elektronik sistemler kullanılarak bir stetoskop çalışma gerçekleştirebilir donanım ve yazılım tasarlamaktır.

3.1.2 Adım Tasarım
  1. Sorun
  • Problemin Tanımlanması
Bu adımda açısından PC'de EKG grafik ekrana sahip dijital steteskop gerçekleştirilmesinde karşılaşılan sorunları tanımlar donanım ve yazılım .
  • Sorunları Tercüme
Tasnif ve kolaylıkla çözülebilecek şekilde karşılaşılan sorunlar tek tek çevrilir.
  • Divide Sorunları
Problem, yani, iki, problem ayrılmıştır daha konsantre çözeltilerde olmak için, donanım sorunları ve yazılım.
Donanım aşağıdaki gibi elektronik stetoskop olduğunu fark etmek için kullanılır:
      1. Dijital Stetoskop devresi Op-Amp ile sensörler, filtreler ve sinyal amplifikasyonu oluşur.
      2. ADC0804 paralel devre PC'de paralel port ile ilişkilidir.
      3. Güç kaynağı kaynağı olarak Piller.
  1. Oluşturma algoritmaları programı oynatmak ve altyordam programı.
Algoritma kolayca başka bir programlama dili tercüme edilebilir önce yapılan olacaktır ana program yazılım oluşturma Microsoft Visual Basic.
  1. Bir algoritma Translating.

Oluşturma Aracı 3.1.3 Aşamaları
Alet yapımı aşamada yapılır. Ihtiyaçları, arama fikri, bir blok diyagram yapma, kütüphane çalışmaları, pazar araştırması, seçimi ve seri üretim başlangıç ​​aşamalarında. Donanım ve yazılım yanında bu alet yapımında aşaması da bildirilmiştir.

3.1.4 Başlangıç ​​Şartnamesi Aracı
Yapılacaktır özellikleri geleneksel araçlar stetoskoplar ve EKG grafik özellikleri işleyişini dayanmaktadır.
  1. Mekanik stetoskoplar
    • Malzeme: Fiberglas
Fiberglas seçimi malzemenin doğası yanında nispeten hafif dayalı 's nispeten ucuz, sağlam ve güçlü, kurmak kolaydır.
  • Maksimum yükseklik: 11 cm
  • Maksimum genişlik: 19 cm
  • Maksimum uzunluk: 19 cm
  1. Sansür
Böyle mikrofon gibi Sensörler elektret condensor yerleştirilir çanı stetoskop.
  1. Brace
5 adet Operasyonel Amplifikatör 741.
  1. Dijital dönüştürücü analog
ADC0804 Converter bir giriş kanalı ve bir çıkış kanalı bit paralel olduğunu kullanılır.
  1. Güç Kaynağı
  • Giriş voltajı: NiCd Pil 9V/1800mAH
  • Çıkış voltajı: +9 Vdc ve-9VDC.

Sistemin blok diyagramının 3.1.5 tasarımı.
Genel olarak, PC üzerinde EKG ekran ile prototip dijital stetoskop bir seri bir blok diyagramıdır aşağıdaki gibidir:

Şekil 2. Nasıl Çalışır Sistem Blok Şeması

  1. Sensörler bir MIC kullanılan elektret o stetoskopumun yerleştirilebilir, böylece küçük diberukuran.
  2. Op-Amp 741 kullanarak Filtre ve yükselteç devreleri
  3. ADC amplifikatörden PC'ye geliyor analog sinyal dijital sinyaller gönderir.

    1. Tasarım Serisi Dijital Stetoskop
Aşağıdaki görüntü r görüntü ADC blok olmaksızın angkaian dijital steteskop
Şekil 3. Şematik Dijital Stetoskop
Blok ADC olmadan

PC bağlantısı olan aygıtın şematik devre aşağıdaki şekilde görülebilir.


Şekil 4. Ekipman PC şematik bağlı

3.2.1 ADC
Olarak kullanılan Bileşenler harici saat 12 MHz maksimum frekans olan bir kristaldir. ADC kullanılan bu tez çalışmasında ardışık aproximation aşağıdaki özelliklere sahip ADC0804:
  1. Çözünürlük = 20 mv
  2. = 8-bit dijital çıkış
  3. DC güç kaynağı gerilimi = 5V
  4. Tüm mikroişlemci bağlanabilir.
  5. Hiçbir bilgi dönüştürme işlemi sırasında kaybolur.
Squensial ADC0804 serisi bir dizi, bu belirli kurallara geçmedi ise çıkış değişmez, yani daha sonra değişikliklerin oluşumu için koşul aşağıdaki adımları geçer:
  1. Ver  = 1,  = 1
  2. input girişi Vin.
  3.  zemin, sonra uzun VCC içinde.
  4.  yere.
Zamanda  dönüşüm sonucu veri ADC çıkış portu alınabilir zaman = 0 olmasıdır.

3.2.2 Algoritma
Ardından EKG Grafik sensörlerden gelen verilerin işlenmesi olarak hizmet vermektedir PC mengguanakan PC'de Ekran ve Digital sistem tasarımı Stetoskop bilgisayar monitöründe bir EKG grafik ekran yaptı. Bu veri işlemek için, yazarlar programlama kullanmak Microsoft Visual Basic.


Şekil 5. Flowchart Ana Program

    1. Mekanik Tasarımı
Mekanik sistem tasarımı istenen ilk kriter, yani esas
  • Taşıması oldukça hafif ve küçük çok kolay.
  • Kullanıcıya rahatsızlık (hekim) ve incelenen hasta neden yok.

      1. Seçim Formları
Shape aracı dönem aynı genişlik ve uzunluk ile bir ışın tasarlanmıştır. Sistem donanım yüklemek için böyle tasarlanmıştır.

    1. Malzeme seçimi
Hafif ve sağlam ve oluşumu kolay bir yoğunluğa sahiptir çünkü kullanılan temel malzeme, fiberglas.

    1. Aracı Çalışma Nasıl
Bu dijital steteskop Gerçekleşen bir kişinin kalp hızı göğüs tarafından üretilen titreşimleri algılayabilir. Sonra sinyal okumaları birkaç kez yükseltilir ve hoparlör (aracılığıyla verilir kulaklık ). Buna ek olarak, daha fazla sinyal bilgisayara iletilmesi ve ECG ve kalp atış hızı ölçümü grafik ekran oluşturulması için seri ADC sonuçları güçlendirme işlenir. Dijital Stetoskop ölçüler uzunluk x genişlik x yükseklik, 19 x 19 x 11 cm ile tasarlanmıştır.

    1. Gerçek takım
Bu aracın gerçekleştirilmesi amacı görselleştirmek ve tasarlanmış araçlar için tasarlanmış bir araçtır gerçekleştirmektir. Gerçekleşme aracı donanım, yazılım ve mekanik gerçekleştirilmesi oluşur. Yani gerçekleşme süreci aşamaları:
  1. Protoboard gemide bileşen / devre kontrolü.
  2. PCB Yapımı
    1. Protel 99SE ile PCB parça yapma.
    2. Hat kontrolü
    3. Bileşen yerleştirme.
  3. Kutu / yer ana devre yapma.
  4. montaj aleti
  5. oluşturma yazılımı.

  1. TEST VE ANALİZ

Test veri tanımlama aracı yapılabilir, böylece cihazdan veri ölçümleri vasıtasıyla yapılır elde etmek için yapılır. Buna ek olarak, bu ölçümlerin sonuçları yarattığımız araçları hasar olduğunda hatayı analiz etmek ve belirlemek için bir temel olarak kullanılabilir.

  1. Test, Ölçüm ve Analiz Serisi ADC0804
Atılan adımlar şunlardır:
  1. Devresi +5 V güç kaynağı sağlayın.
  2. ADC girişi için giriş değişken güç kaynağı verin.
  3. LED çıkışı bağlanır.
Test, bir yazılım rutini ADC yapma ile yapılır. Sonra ADC0804 serisi ile minimum sistem bağlayın. rutin bir veri alma yazılımı aşağıdaki gibidir.
Programı çalıştırdığınızda LED'ler sağlanan analog girişlerin dijital veri (ikilik formda) gösterir. ADC çıkış verileri tabloda görülebilir. Böylece ADC0804 dizi iyi durumda özetlenebilir.

TABLO I
ata Çıktı ADC 0804
Giriş (V)
Veri Çıkışı
D7
D6
D5
D4
D3
D2
D1
D0
0
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5
0
0
0
0
0
0
1
1
1
1
1
0
0
0
1
1
1
0
0
1
1
1
0
0
1
0
1
1
0
1
0
1
1
0
1
1
0
0
1
1
0
0
0
1
0
1
0
1
0
1
0
1
1
0
1
0
0
0
0
1
1
1
1
0
0
1
0
0
1
1
0
0
0
1
0
0
1
0
1
0
0
0
0
1
0
0
0
1

    1. Ana Series Test ve Analiz
Dijital Stetoskop
Testler dijital stetoskoplar vardır ana devre üzerinde yapıldı:
  1. Ana devre üzerindeki güç kaynağı +9 V ve-9V ver.
  2. Giriş hakkında geri bildirim gürültüsü ver.
  3. Giriş devresi her test noktasında değiştirmek değişkenler.

Test sonuçları aşağıdaki gibidir:
TABLO II
Veri Ölçüm Sonuçları
Testpoint
Voltaj (V)
TP1 (U1 sonu)
TP2 (sonu U2)
TP3 (U3 sonu)
TP4 (U5 sonu)
0.3
11.
11.
11.

Aşağıdaki gibi Öte yandan, hesap analizine göre gibidir:
  1. TP1 için
Mengguanakan denklemi differensiator Op-Amp amplifikatör.
Vo = - RC  (1)
Vo = - 4 x 10 3 x 47 x 10 -9 x 
Vo = 2209 x 10 -6 x 135.8
Vo = 0.29 V
Bir hata 0.01V ölçümlerin sonuçları ile hesaplama sonuçları arasında meydana gelmiştir.

  1. TP2 için
Op-Amp eviren ve evirmeyen gerilimi arasındaki bir gerilim karşılaştırıcı gerilim olarak çalışan bir karşılaştırıcı işlevdir. Giriş +9 V ve-9V Op-Amp çıkışı ile zaman giriş gerilimi ters bir fiyat daha sonra Op-Amp çıkışı 9V olacak ve evirmeyen giriş gerilimi ardından +9 Op-Amp çıkışı yüksek olduğunda V. Çıkış ölçümleri ve 2V hesaplamaları ve fiyat arasında bir fark yoktur.

  1. TP3 için
Op-Amp Burada bir olarak çalışan gerilim izleyici denklemler ile
Vo = Vin = 9V
TP3 anda da 2 hata oranı bulunan V.

  1. TP4 için
Formül entegratörü amplifikatör kullanma.
Vo = - (2)
Vo = - 2175
Vo = 8.7 V
Bu noktada 2,3 hata meydana gelir V.
4.3 Microsoft Visual Basic kullanarak bir PC'de Grafik Ekran EKG.
Önceki Bölüm III oluşturuldu programın yazarı, aşağıdaki yazarlar simüle EKG grafiği dahil olmak üzere, programın ana görünümünde gösterir.
Şekil 6. Software görüntüle

, Yukarıdaki resimde dayanarak ve kesempunaan EKG grafiği için gerekli şartları ile karşılaştırıldığında, aşağıdaki gibi bir hata vardır:
  1. Çok küçük bir sinyal neden olur, çünkü grafikler Yazarlar programından P dalgaları, görünür değil. Yani para kazandım programı tarafından görüntülenen olamaz.
  2. Aynı şey çok küçük bir sinyal neden olduğu, çünkü T dalgaları da görünmez.

. SONUÇ

5.1 Sonuçlar
Tasarım, gerçekleştirme, ölçme ve analiz araçları yaptıktan sonra, bunun sonucuna varılabilir:
  1. Yazarlar yazar tarafından istenen özelliklere göre gitmez bir araç yarattı.
  2. Yazarlar ölçüde relisasi dijital steteskop sadece çalışan bir araç yarattı.
  3. Yazarlar mükemmel bir PC ile senkronize etmek mümkün olmamıştır bir araç yarattı.
  4. Program tarafından üretilen Grafikler yazarın hastanın kalp kaba çizelgeleri yapılmış ve yazarlar Bölüm II EKG grafikleri tanımlamak gereksinimleri bazı karşılamak değil hala.
  5. Yazarlar (frekansı 20 Hz altında) ses mempu oldukça küçük algılar bir araç yarattı.

    1. Öneri
Geliştirilmiş performans dijital stetoskop iyileştirme ve daha da geliştirilmesi ile yapmak. Önerileri aşağıdaki gibi şeyler karşılamak için yazar tarafından verilebilir:
  1. Stetoskop geliştirilmesi PC'de mükemmellik EKG grafiği ekrana programın geliştirilmesi için daha fazla önem vermeyi bekleniyor.
  2. ADC kullanarak PC ile İlişkiler aracı herhangi bir mikrokontrolör sistem olmadan çalışmak gerekir.


REFERANSLAR
[1] . Prasetia, Retna ve Edi Widodo, Catur.2004 . Visual Basic 6.0 ile Paralel Port ve Seri Port Bilgisayar Arayüz Yogyakarta: Yayınevi Andi.
[2] dayatmadır Sahası Bakım ve Onarım
[3] http://en.wikipedia.org/wiki/sound
[4] http://en.wikipedia.org/wiki/stethoscope
[5] http://hyperphysics.phy- astr.gsu.edu/hbase/electronic/opampvar2.html # c-3
condenser.html

Hiç yorum yok: